Loading...
Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Menu

ISSO verklaring

ISSO verklaring K-VISION kozijnen


De ISSO verklaring voor K-VISION kunststof kozijnen is een feit. Na een uitgebreid rapport van buro Nieman, heeft het college van deskundigen de gelijkwaardigheidsverklaring voor K-VISION kozijnen opgenomen in de onafhankelijke databank van ISSO (www.isso.nl).

De U-waarde van het K-VISION kozijn met drievoudig HR glas is 1,0, voor een standaard kunststof kozijn ligt dit maar liefst op 1,4. De U-waarde voor het K-VISION kozijn met HR++ glas is 1,3, voor een standaard kunststof kozijn geldt 1,6. Dankzij de lagere U-waarde van het K-VISION kozijnsysteem is het mogelijk de energetische prestatie van het totale gebouw te verbeteren. Voor gebouweigenaren is dus voordeel te behalen door K-VISION kozijnen toe te passen in plaats van een ander kunststof kozijnsysteem!

Voor het maken van energielabels (bestaande bouw) en EPC-berekeningen (nieuwbouw) is de openbare databank van ISSO beschikbaar. In deze databank zijn de gecontroleerde kwaliteitsverklaringen zijn opgenomen. Deze verklaringen zijn beoordeeld door een college van onafhankelijke deskundigen. Voor het maken van energielabels mogen alleen gecontroleerde kwaliteitsverklaringen uit deze databank gebruikt worden in de berekening. Gebouweigenaren (ook gemeenten) gebruiken de gegevens om na te gaan welke producten c.q. systemen zij kunnen toepassen bij het verbeteren van de energetische prestatie van een gebouw.

K-VISION kunststof kozijnen voldoen ruim aan het Bouwbesluit waarin een U-waarde van <1,65 is voorgeschreven.

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.